Tentoonstelling

U kunt als lid van de vogelvereniging deelnemen aan onderlinge-, kring-, districts-, en (inter)nationale tentoonstellingen, waaronder ook de Bondsshow in Zwolle.

Inschrijfformulier voor de plaatselijke (= onderlinge) tentoonstelling wordt meegestuurd in het septembernummer van ons clubblad Putten Uit.

De inschrijfformulieren voor kring- en districtstentoonstellingen worden tijdens de ledenvergaderingen in september/oktober uitgereikt.

Het inschrijfformulier voor de Bondsshow treft u in het najaar in ‘Onze Vogels’ aan.

Het verkort vraagprogramma van de NBvV wordt als bijlage met het maandblad ‘Onze Vogels’ in het voorjaar toegestuurd. Mocht u dit niet meer in uw bezit hebben, dan is dit in te zien op de website van de NBvV onder ‘Vraag en informatie’ en ‘Vraagprogramma’ of klik op de link: vraagprogramma

Meer informatie over de ‘spelregels’ binnen onze eigen vereniging zijn te lezen in het tentoonstellingsreglement.

Voor vragen mbt de ott kunt u contact opnemen met de ott-secretaris de heer Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Belangrijke data o.t.t. 2018:

3 september: ontvangt u het inschrijfformulier

1 oktober: inleveren van de inschrijfformulieren of op de ledenvergadering van 1 oktober.

5 november: uitgifte van de kooinummers en inbrengkaarten

12 november: inbrengen van de vogels tussen 18.30 en 21.00 uur

13 november: keuring van de vogels (toegankelijk voor daartoe bevoegde personen)

14 november: opening van de show voor leden en genodigden zaal open 19.00 uur.

15 november: open voor publiek van 14.00 tot 22.00 uur

16 november: open voor publiek van 14.00 tot 22.00 uur

17 november: open van 10.00 uur tot 16.00 uur. (trekking grote verloting om 15.00 uur)

17 november: vanaf 16.00 uur uitgifte van de vogels.

Het is mogelijk om vogels te koop aan te bieden in onze eigen verkoopklasse. Maximaal 2 vogels per kooi. De kwaliteit van de vogels en de kooien moet goed zijn! Vogels die tijdens de show verkocht of geruild worden mogen eerst na de uitgifte van de vogels aan de nieuwe eigenaar meegegeven worden. Dit geldt niet voor vogels in de verkoopklasse.

Niet inbrengen op woensdagavond. Inbrengen op maandagavond of vanaf donderdagavond.

De ott-commissie let met name op de gezondheid van de vogels en de reinheid van de kooien, de uniforme bodembedekking per hoofdgroepen (bij parkieten zaad, bij zanglijsters houtsnippers alle overige vogels wit schelpenzand) de drinkfonteintjes (kleur wit).

Alle vogels krijgen bij binnenkomst vers water. Kooien moeten schoon zijn en mat-wit geschilderd zijn aan de binnenkant. De buitenkant is zwart. Op de kooi zit enkel het uitgereikte kooinummer, geen andere zichtbare kenmerken. Lees het reglement goed door! Hierin vindt u alle benodigde informatie. link naar het reglement

Let op dat er geen namen, initialen of andere afkortingen achterop de kooi staan!

De vogels worden ingebracht met voldoende voer. De drinkfonteintjes zijn tijdens het inbrengen leeg. De o.t.t.-medewerkers zorgen dat zij na binnenkomst gevuld worden.

Keurmeesters:

K. Dijkink