Nieuws

Op deze pagina worden nieuwtjes met betrekking tot de vereniging en de leden getoond.

COVID-19 maatregelen voor de Putter:

Sinds medio maart is de wereld veranderd door het Corona virus. Als gevolg daarvan werden er maatregelen door de overheid ingesteld. Ook onze vereniging kreeg te maken met deze maatregelen Zo konden we onze laatste vergadering niet houden en vervielen de bingo avond, de barbecue avond en de tafelkeuring. Ook de vergadering van de ott-commissie kon niet doorgaan. Allemaal zaken waarmee te leven valt. Het aller ergste was het feit dat er tienduizenden mensen ziek werden en er duizenden mensen overleden. Gelukkig zijn we over de eerste piek heen. Wat er nog volgt; niemand die het weet. Gelukkig zijn er op dit moment weer wat lichtpuntjes.

Per 1 juli zijn de Covid-19 maatregelen door de rijksoverheid verder versoepeld. Ondanks de versoepeling blijft de 1,5 meter samenleving van kracht. De verwachting is dat deze maatregel, tot er een vaccin of medicijn beschikbaar komt, zal blijven bestaan. (?)

Wat betekent dit voor ons als vereniging?

De ledenvergadering:

De 1,5 meter afstand maatregel heeft tot gevolg dat wij de inrichting van de zaal daar op hebben moeten aanpassen. Dit betekent in de praktijk dat er maximaal 33 personen de vergadering kunnen bezoeken (inclusief bestuur). Bij binnenkomst kunt u uw handen ontsmetten. In de zaal dient u plaats te nemen en te blijven zitten. De stoelen mogen absoluut niet verplaatst worden! In de pauze zal vervolgens, om beurten, een drankje gehaald mogen worden aan de bar. (Max. 1 persoon per keer). Normaal gesproken kunnen meerdere personen gebruik maken van het herentoilet maar dat is nu ook gemaximeerd tot 1 persoon.

Bent u verkouden, heeft u een loopneus, heeft u koorts of moet u hoesten? Blijf thuis!

De tentoonstelling:

De grootste uitdaging om 1,5 meter afstand te houden betreft de vogelshow. Wij hebben als bestuur twee vergaderingen gehouden waarin we alle activiteiten rondom de show besproken hebben ten aanzien van de vraag; "Kunnen we deze activiteit veilig organiseren?" Is het antwoord nee dan is de vraag gesteld; "kunnen we met een aanpassing de activiteit veilig maken?" U moet dan onder andere denken aan; het inbrengen van de vogels, het voordragen van de vogels, het keuren van de vogels, de gezamenlijke koffie en lunch pauze, het bekijken van de vogels (de show) en nog veel meer om nu op te noemen. Half augustus nemen we als bestuur een definitief besluit. Wat het besluit ook mag zijn het wordt allemaal anders. Mochten we besluiten dat de show doorgaat, dan wordt het absoluut geen feest en moeten we nog afwachten wat de veiligheidsregio van ons besluit vindt!

Wat het besluit ook mag zijn, wij realiseren ons dat er altijd leden zijn die een ander besluit voor ogen hadden. Bedenk dan dat uw gezondheid het belangrijkste bezit is en niet het keurbriefje van uw vogel!

De grote verloting:

Ongeacht het besluit zal de grote verloting doorgaan. De lotenboekjes zijn besteld en zullen begin september verspreid worden. Wij hebben daartoe besloten om de verwachte negatieve financiële gevolgen enigszins het hoofd te kunnen bieden. Wij hopen dat u meedoet!

Houd de website in de gaten i.v.m. eventuele last minute wijzigingen.

Blijf gezond! En graag tot ziens op de eerste vergadering in september!

Het bestuur.

Uitslag verloting 2019:

373, 1471, 1670, 1067, 1556, 1278, 194, 1707, 1549, 151, 138, 1640, 33.

Prijzen zijn na telefonisch overleg tel. 356830 na 19.00 uur af te halen.

Rakhorst Autoservice sponsort vrijwilligers:

Leo Rakhorst van autoservice Rakhorst heeft onze vereniging gesponsord met shirts waardoor de vrijwilligers op onze vogelshow goed herkenbaar zijn voor het publiek. Vrijdagmiddag, tijdens de show, mochten wij de shirts officieel in ontvangst nemen. Leo heel hartelijk bedankt voor het steunen van onze vereniging! Daarnaast willen wij Peter Simon bedanken die ons met Leo in contact heeft gebracht.

foto van: Annemieke Westphal